tisdag 1 september 2009

Uefa kränker Arsenal

Så föll idag domen. Uefa stänger av Eduardo två matcher. Nyheten mottogs väl, tja, sådär på Arsenal.com. Jag är helt på Arsenals sida. Jag försvarar inte filmningen, men är helt emot den avstängning som Uefa utfärdar.

Man har hittat en chans att trycka ner den fula ankungen Arsenal, som trots att man vägrar att dopa sig ekonomiskt lyckas vara ett topplag år efter år, även om man de senaste åren tappat en del i förhållande till det lag som vunnit ligan, rent poängmässigt. Man väljer att inte ta till miljardärer som Abramovitj, eller för den delen ta ett banklån på två miljarder för att köpa spelare man egentligen inte behöver. Tyvärr börjar det synas bland resultaten.

Uefa ser detta som en chans att visa vilka som bestämmer. Man gillar inte att Arsenal har många utlänningar i laget, och försöker på så vis hitta alla möjliga sätt att förstöra för klubben. Först försökte man med 6+5-regeln, som aldrig kommer att gå igenom, då den bryter mot EU:s arbetsregler. Istället har man här hittat ett ställe där man själva har makten.

Eduardo filmade till sig en straff mot Celtic. Arsenal (Eduardo tog den själv) gjorde mål på straffen i en match som redan, i praktiken, var avgjord. Men Uefa anmälde filmningen till disciplinnämnden, som dömde Eduardo till avstängning eftersom han “medvetet lurat domaren”. Trots att detta är det första fallet på flera år.

Har då Eduardo varit den förste spelaren på flera år att filma till sig ett domslut? Absolut inte. Han är knappast den siste heller. Eduardo är häxan som jagas av bönderna i Uefa, med storbonden Platini i spetsen. Hyckleri på högsta nivå.

Arsenal har förberett en nitton ark lång protest med motmedel. Uefa kommer dock inte att ändra sig. Däremot kommer Uefa att behöva ångra sig. Om de inte ska förlora all trovärdighet, så ska de hädanefter helt och hållet hålla linjen och dela ut två matchers avstängning för varenda filmning som sker på en fotbollsplan i en match arrangerad av Uefa. Det innefattar EM, Dam-EM (ha i åtanke alla åldrar, inte bara seniorer, utan även U21, U19, U17), Champions League, Europa League, Women’s Cup, Intertotocupen. Alla tävlingar. Under en mästerskapssäsong blir det upp emot tusentalet matcher där man ska ha koll på att ingen filmar.

Lycka till, Uefa. Ni har mitt stöd.

2 kommentarer:

Mike sa...

Fan Uefa och Fifa vet inte vad de håller på att sätta igång. Först ska de stänga av alla spelare som filmar, sen ska de stänga av alla storklubbar från transfer i år framöver. Snacka om att skaffa sig fullt upp de kommande åren, de vänder väl konjunkturen själv med tanke på alla övertidstimmar de måste slänga in.. jävla cirkus.

Joakim Lindqvist sa...

Ja, de lär ju skapa en del arbetstillfällen. Jag ska snart mejla in en jobbansökan om att få kolla video.