måndag 20 juli 2009

Bra weekend på många sätt

Helgen har varit den bästa på länge på väldigt många olika sätt. Den spenderades för egen del i gott sällskap på en camping i stan där det festades och hades allmänt trevligt. Men, då det inte bör handla för mycket om mig ska jag raskt förflytta fokus till det som har betydelse för er läsare.

Arsenal gjorde i helgen sitt första avtryck på en fotbollsplan när man gjorde säsongsdebut i den årliga plojmatchen mot Barnet FC på Underhill, där reservlaget normalt sett mosar sitt motstånd. Plojmatch är det först och främst för att Barnet är rena barnet i sammanhanget vad gäller kvalitet, och för att Arsenal lirar med sina barn för att det ska vara jämnt. Jämnt blev det, och matchen slutade 2-2 efter att Sanchez Watt och Nacer Barazite målat för bortalaget.

På transferfronten är det nu i princip stendött efter att Adebayor slutligen lämnat Arsenal, vars klubbmärke han kysste i våras, för att nu posera på Man Citys hemsida och förklara att han "inte kommer för pengarnas skull", ett klart tecken på att man just kommer för pengarnas skull, särskilt när man dubblar sin lön samtidigt.

Jag undrar allt mer hur Manchester City ska ställa upp sitt lag. Anfallsbesättningen är helt sjuk. En kille som Roque Santa Cruz kommer vara fjärde eller femtevalet efter Robinho, Tevez, Adebayor och kanske Benjani. Benjani måste ju råga gudarna om huruvida självmord är ett alternativ eller ej efter sin panikflytt från Pompey för att sedan totalt hamna i frysboxen.

Annars står det lite om att Chamakh blir allt mer ett objekt för lag som Sunderland och Tottenham, vilket brukar innebära att Arsenal numera inte längre är intresserade av killen. Lite som när Anton Blackwood gick till Sp*rs efter att Arsenal valt att inte ge honom nytt kontrakt. Sp*rs tar det Arsenal inte vill ha, medan man i tidningarna vill få det till att Sp*rs "snor" honom. Nåväl. Sp*rs får känna sig hur bra de vill, de kommer ändå inte hamna före oss i någon tabell de närmaste 10 åren. Om ens någonsin.

Inga kommentarer: