onsdag 22 juli 2009

No news is bad news

Det händer ingenting på transferfronten, ingenting nytt att meddela om. Det är inte bra. Arsenal måste handla mittfältare. Inte minst efter att Samir Nasri fått en fraktur i sitt os fibula dexter. Det högra vadbenet, för er som inte är invigda i det anatomiska latin vi använder i den medicinska världen (förutom engelskspråkiga länder, smo har ett eget latin av någon märklig anledning).

Nasse kommer bli borta i minst två-tre månader innan han är i full träning igen, vilket gör att han är borta till september-oktober. Minst. Han kommer med all sannolikhet missa matchen mot United på Old Trafford. Trist, då han var briljant på Emirates i november förra året med två baljor.

Nu MÅSTE Wenger handla. Inte för att ytterpositionen är drabbad, utan för att jag tror att Wenger till viss del hade hoppats på att Nasse skulle spela mer bredvid Cesc på innermittfältet i år. Nu kommer det inte bli så, till en början i varje fall. Oavsett vilket, laget är känsligt för skador och detta är ju bara första skadan denna säsong. Säkerligen kommer Rosicky, RvP och Eduardo åka på skadro under säsongens gång. Dessutom åker Kolo, Eboué och Song på African Cup of Nations i vinter. Det blir tunga avbräck.

Wenger måste agera, och det nu.

Inga kommentarer: