måndag 27 juli 2009

En odramatisk cirkus

Ryktena florerar vilt kring Arsenal, utan att man egentligen kan se någon substans i en bråkdel av dem. De tyngsta ryktena handlar än så länge om att Kolo Touré och Emmanuel Eboué kommer lämna klubben för Man City respektive Fiorentina. Själv ser jag inga problem i någon av försäljningarna, bara man ser till att ersätta dem. Vi har ingen bra backup på högerbacken om Sagna blir skadad och Eboué sticker. Vi har ett nytt mittlås i Gallas/Vermaelen och relativt oprövade reserver i Senderos (som väntas lämna klubben), Djourou och Song. Silvestre räknas inte. Han är en pajas. Mer pajas än Eboué. Han är fulare dessutom.

Av de rykten som handlar om spelare in är det väldigt lite vettiga rykten. Vissa hävdar lite löst att Arsenal kommer försöka värva Vucinic med hjälp av pengar och eventuellt Bendtner, vilket dansken dementerar på hemsidan. Killen vill inte lämna klubben. Huntelaar och Kalou är två andra som länkas samman med Gunners. Kalou-ryktet känns som ett äkta söndagsrykte där man dammat av förra årets rykte. Något måste man ju skriva.

Något som känns positivt är att van Persie gått ut på hemsidan och sagt att en värvning av en anfallare skulle förstärka laget. Trots ryktesbristen känns det som om någon är på väg in.

* Carlos Vela målade för Mexico i natt. 5-0 i finalen av Gold Cup mot USA:s B-lag. Självklart målade han med en chip.

* Ikväll möter Arsenal det där ungerska gänget man mötte även förra året som har ett outtalbart namn. Jag tippar 3-1 till Gunners, även om det blev 1-1 (tror jag) förra året. Jag tror på seger.

Inga kommentarer: