fredag 10 juli 2009

One down, three to go (for)

Melo uppges idag vara helt och hållet klar för Juventus efter att Marchionni till slut accepterat Fiorentinas erbjudande. Arsenal var länge det enda laget med ett konkret bud, men efter att Juve erbjudit pengar plus Marchionni var Turinklubben alltså först med att signa den hårde brassen. En hård brasse som Arsenal hade behövt.

Nu är det således i mina ögon tre spelare kvar för Arsenal att försöka ge sig efter och som det ryktas om.

- Blaise Matuidi, 22, Saint-Étienne. En ung lirare som gjort en tidig karriär i de gröna Lyon-rivalerna. Han ska vara enligt uppgift vara kort, men ändå en stark och smart spelare. Han ska även ha ett bra passningsspel (annat torde ses som en överraskning). Han har gjort 62 matcher i Saint-Étienne och har gjort 2 mål. En kille för framtiden.

- Lorik Cana, 25, Olympique Marseille. En mindre ung lirare… eller, lirare är kanske fel ord. Killen kan ju spela passningsspel, men är även ett riktigt råskinn. En inte alltför snäll herre i stil med allas vår älskade Robbie Savage. Ni vet, killen som gick till Derby för att vara med om tidernas sämsta PL-säsong. Cana är dock bättre än så. Lagkapten i OM och i Albaniens landslag. Skulle tillföra mycket kraft till mittfältet.

- Miguel Veloso, 23, Sporting Clube de Portugal. En ung kille som även han gjort karriär i unga år som holding midfielder i sitt klubblag. Killen är väl kanske den jag hört mest gott om i hela världsfotbollen utan att ha sett särskilt mycket av. Jag har sett fem minuter Champions League och lika mycket VM-kval, där hans Portugal under dessa minuter tappade 2-1 till 2-3 hemma mot Danmark. Knappast lovande. Men men, kanske är han bättre i övrigt. Det jag vet är att han ryktats till Arsenal i ungefär två år. Huruvida det är bra eller ej vet jag inte.

Någon av dessa väntas anlända till Emirates för att skriva kontrakt. Eller så blir det en total nobody från Ekvatorialguinea som gör storartad succé. Ingen vet när det gäller Le Boss. Kanske inte ens Le Boss själv.

Inga kommentarer: