torsdag 9 juli 2009

Cesc stannar, i alla fall ett tag till

Tänkte bara säga det. Ni som eventuellt lyssnar på den skit och tar till er det skräp som skickas norrut av framförallt spanska tidningar kan lugna er. Francesc Fàbregas kommer inte flytta från London. I alla fall inte förrän absolut absolut tidigast nästa sommar. Killen har sitt hjärta i Barcelona, visst. Det måste man inse. Däremot har han en väldigt speciell relation till Arsenal och dess fans.

Han respekterar Arsenal. Han respekterar Barcelona. Han respekterar kontraktet han sitter på. Det är ovanligt nuförtiden. Det är dock något vi ska ha med oss. Det finns "professionella fotbollsspelare" och så finns det Professionella Fotbollsspelare. Cesc är genomprofessionell. Han respekterar Arsenal. Han respekterar Barcelona. Han vet vad som gäller, och han trivs nog ganska bra med det.

När Wenger gjorde Cesc till kapten var det inte bara för att killen är en av lagets stora ledare på planen. Han gjorde det även för att Cesc skulle stanna. Hade någon annan blivit kapten tror jag att Cesc garanterat hade blivit såld senast nästa år, kanske redan i sommar. Nu är han dock kapten i laget han har älskat sedan han flyttade från hemmet i Spanien och blev vuxen.

Han vill vinna titlar här. Han vill bli bäst i världen med Arsenal. Han vill vinna. Han visade senast i EM vilken stor spelare han är när han som inhoppare i flera matcher kommer in och lirar skjortan av motståndare. Dessutom slår han den avgörande straffen i kvartsfinalen mot Italien.

Killen är ett geni. Killen är 22 år gammal. Han tillhör Arsenal, både på papperet och mentalt. Han vill vinna med Arsenal. Innan dess går han ingenstans.

Inga kommentarer: