lördag 11 juli 2009

Player of the year

De senaste tre veckorna har man på Arsenal.com tillkännagivit de bästa spelarna denna säsong. Fansen har efter säsongens slut kunna rösta fram sina favoriter att kämpa om den synnerligen åtråvärda titeln “årets spelare i Arsenal”.

Först ut att presenteras, på en fjärdeplats, röstade man fram Samir Nasri. Killen har gjort en bra första säsong och vi hoppas på fler sådana här lyxigheter även nästa säsong. Kanske blir det i en fri roll på någon kant eller kanske som en holding midfielder bakom Cesc? Vad vi vet är att killen har en massa fotboll i sig som snart kokar över.

Trea blev Manuel Almunia, som denna säsong tystade de flesta tvivlare genom bland andra sådana här matcher. Jag har sedan han petade Mad Jens sett honom som en riktigt bra målvakt, medan etablissemanget har sett honom som en sopa (typ). Jag lovar, hade han värvats som etta inför denna säsong hade man sett honom som en av de absolut bästa i världen. Så bra är han.

På en andraplats återser vi Andrei Arsjavin, ryssen som efter många om och men blev klar för Arsenal efter att transferfönstret stängt, men pga snöstorm med mera runt de brittiska öarna fick man dispens att genomföra transfers ett dygn efter att fönstret stängde för resten av Europa. Arsjavin gjorde verkligen gott för oss fans som länge längtat efter en sådan här värvning. Klassiskt första mål mot Blackburn och vi kommer för evigt komma ihåg hans fyra mål mot Liverpool. Killen kommer bli ovärderlig i Champions League i år.

Vem blir då etta? På måndag får vi det definitiva svaret, men blir det någon annan än Robin van Persie, ja, då blir jag väldigt överraskad. Killen har varit den klart viktigaste spelaren för lagets offensiv och han var oemotståndligt bra i vissa matcher. Dessutom en matchvinnare av rang. Eller vad säger vi om hans match mot Chelsea på Stamford Bridge? Första målet må vara offside, men det andra är det definitivt inte. Ett annat mål som är ren och skär mästerlig briljans är målet mot Liverpool. Magi. De som hävdade att han ska bli Bergkamps arvtagare kanske inte var helt och hållet fel ute ändå.

* Melo verkar vara klar för Juventus (bara läkarundersökningen kvar) och det är bara att satsa på någon annan istället. EN som signaturen Mattias #16 på Arsenal Swedens forum vill se är Christian Gentner, en defensiv mittfältare från VfL Wolfsburg. Jag har aldrig sett killen, men han kanske kan vara en Wenger-värvning.

Inga kommentarer: